Content-Security-Policy: frame-src https://app.eu.veertly.com
top of page
  • Forfatters billedeNicole Due Frenzel

De næste 3 gode råd til dig, der vil etablere dig på det tyske marked

Måske har du læst mit første indlæg med 3 gode råd til etablering på det tyske marked. Nedenfor har jeg samlet 3 yderligere råd til, hvad der er vigtigt at have styr på, når man kigger mod syd.


De næste tre skridt er:

1) Som Egon Olsen sagde: ”Jeg har en plan”. Det skal du også have.

2) ”Herr”/”Frau” og ”Sie” - de kulturelle forskelle lever stadig.

3) Kend din målgruppe - det gør det hele lidt nemmere.


1. Du skal have en plan - en eksportplan

I første afsnit skrev jeg om vigtigheden i at få etableret et netværk af eksperter - det går jeg ud fra at du har fået på plads eller arbejder på. Derudover det afgørende i at have en strategi for din markeds-entry. Det går jeg ligeledes ud fra at du kan sætte flueben ved. Nu går vi videre til planlægningen af din egentlige eksportproces og det er her dit netværk af eksperter kommer ind i billedet. De kan nemlig hjælpe dig med at fastlægge, hvordan din virksomhed med fordel kan entrere på det tyske marked. De kan hjælpe dig med at lave den helt afgørende forretningsplan for den nye del af din virksomhed. Kort sagt - du skal have udarbejdet en plan.


2. De kulturelle forskelle lever stadig

Selvom vi med rette mener at Tyskland og Danmark ligner hinanden meget, er der dog stadig kulturelle forskelle, og det får dig bare til at fremstå meget mere professionelt, hvis du tager højde for dem. De er især udpræget i erhvervslivet og specielt i de mere traditionelt prægede virksomheder. Det at sætte sig grundigt ind i den tyske virksomhedskultur inden du indleder et samarbejde vil vise sig at være godt investerede penge. Du vil nemlig opdage at hierarkiet i en tysk virksomhed er meget mere udpræget end i Danmark, at selvom medarbejderne indbyrdes måske siger ”du” til hinanden er den formelle omgangstone stadig udpræget i forhold til eksterne forretningsforbindelser. Derudover vil du oplevet at beslutningsprocesserne ligeledes er anderledes i en tysk virksomhed end vi er vandt til fra Danmark.


3. Kend din målgruppe og få et forspring

Selvom du har en god fornemmelse for din målgruppe i Danmark, kan den naturligvis se helt anderledes ud i Tyskland. Det er typisk måske et helt andet kundesegment, der ville købe dine varer i Tyskland. Det kan en markedsundersøgelse give dig et rigtig godt billede af. En markedsundersøgelse kan indsnævre målgruppen så du kan målrette fx din markedsføring til en helt bestemt gruppe. Det vil sandsynligvis spare dig både tid og penge. Fordelen ved at få udarbejdet en markedsanalyse er ligeledes at den måske kan pege på nogle andre målgrupper som du måske ikke selv havde i tankerne.


Comments


bottom of page